martes, 2 de marzo de 2010

om ( Ulmus minor )


om comú

L'Ulmus minor, anomenat popularment om, aumiser, um, olm o orm, és un arbre caducifoli autòcton dels països Catalans d'uns 10-30 metres d'alçada.
descripció

Té una capçada densa, feta d'unes branques llargues i molt verticals però amb els branquillons disposats horitzontalment.
Les fulles de l'om són aspres, normalment no sobrepassen els 10 centímetres de llargada, tenen una forma oval acabada en punta, són dentades i un poc asimètriques (respecte el nervi principal de la fulla.fulla).
La flor és petita, poc vistent i de color vermellós i verd. Floreix a l'hivern de febrer a abril. El fruit és una sàmarra que apareix a l'abril quan encara les fulles no han brotat, és sec i alat i d'uns 1 o 2 centímetres.
localització

És originari de l'Europa del sud, però també habita a l'Àsia menor i a la Gran Bretanya.
Subspècies i varietats de l'Ulmus minor

Ulmus minor angustifolia
Ulmus minor minor
Ulmus minor sarniensis
Ulmus minor var. plotii


1 comentario:

  1. andrea soi felipe ia lo saves te lo digo para k despues no kdn dudas tu blog me parese una verdadera mierda pinxada en un palo no te enfades ensima k te digo la verdad --- wenno k no m e guardes rencores i te lo buelvo a repetir tu blog es una puta putisima mierda pinxada en un palo.... weno arrew

    ResponderEliminar